• Sadržaji

    Marina u kojoj je sve na dohvat ruke

Ronjenje

Ronilačke posebnosti zadarskog arhipelaga su zidovi Dugog otoka, Taljurić, Garbenjak i potonuli brod Ledenik. Za ronjenje u Kornatima potrebna je posebna dozvola.

marina Preko
marina Preko

Kontakti ronilačkih centara

Škola ronjenja “BOŽAVA”

Ronjenje gdje je podvodni svijet najljepši! Škola ronjenja i iznajmljivanje soba.

Kontakt osoba: Hans-Georg Hassmann

Tel: +385 23 318 891, +49 4321 2509437 (zimi)

Web: http://www.bozava.de

E-mail: tauchen@bozava.de

Ronjenje Kornati

Kontakt osoba: Ivo Mihić “IVO”, 23281 Sali

Tel: +385 23 377 410, +385 91 5108 410

E-mail: ivan.mihic@zd.t-com.hr

Centar ronjenja Reinhard Wichmann, Sali

Tečaj i dozvole za sve stupnjeve prema pravilima IDA, BARACUDA, CMAS, sve do asistenta učitelja ronjenja

SURFANJE

Ljetni vjetar je maestral. Krene nešto prije podne i u popodnevnim satima dosegne jačinu 10-15 čvorova. Valovi se u kanalu ne uspijevaju razviti. Ista situacija je s jugom, ali u suprotnom smjeru. Oni koji traže nešto više, naći će to za vrijeme juga u uvali Sakarun na Dugom otoku.

E-mail: filip@2islands.travel

Web: www.2islands.travel

Video

marina Preko

REGATE

Osim sportskih regata, organiziranih u svjetski poznatim jedriličarskim klubovima u kojima ih naši gosti mogu pratiti, godišnje postoji oko stotinu regata krstaša, neke organizirane preko Hrvatskog jedriličarskog saveza, neke kao team building, neke tematske, poslovne …. u kojima sudjeluju i naši gosti. Uvijek je zanimljivo odmjeravati znanja i snagu, možda je još zanimljivije upoznati puno ljudi s istim interesom.

marina Preko
marina Preko

Škraping

Pravo na naziv Škraping ima otok Pašman. Na natjecanju sudjeluje oko 700 ljudi. Nešto što spaja maraton i slobodno penjanje obalom otoka, disciplina je koja postoji samo ovdje. Potrebno je organizirati vodiča za privatni izlet.

E-mail: filip@2islands.travel

Web: www.2islands.travel

Video

marina Preko

SNORKLING

Jutarnja provjera situacije podvodnog svijeta oko otočića Galevca pravi je doživljaj. Nije potrebno puno, maska, disalica, peraje i volja. Ostatak dana može biti samo ljepši.

marina Preko
marina Preko

Jedrenje i kaiting

Jedrenje:

Kaiting:

Video

marina Preko
marina Preko

Wakeboarding

Wakeboarding je zabava i za starije, jer je lakši od skijanja. Dobru zabavu predstavlja i samo učenje, a jednom kad se savlada izlazak iz vode, slalom, skokovi i ostali elementi neće biti teški.

E-mail: reception@marinapreko.com

Video

marina Preko

RIBOLOV I PODVODNI RIBOLOV

Duh strasti prema ribolovu prisutan je u Marini Preko od samog početka rada marine. Druženje sportskih ribolovaca obavezno uključuje razmjenu iskustava, znanja i savjeta o ribolovnim tehnikama. Onaj adrenalinski dio – sam ribolov, učinit će godišnji odmor ili vikend puno dinamičnijim. Društvo ribolovaca u našoj marini okuplja se oko Udruge sportskog ribolova “USKOK”. Često i nekoliko brodova ode na zajednički ribolov.

Za otploviti nije daleko. Iž, Molat, Zverinac, Ist, Premuda, Dugi otok… Pozicije su još netaknute. Za ribolovnu dozvolu potrebno je upitati u USR „Uskok“ u Marini Preko.

marina Preko
marina Preko

BICIKLIZAM

Vožnja biciklom po otoku je aktivnost koja se intenzivno razvila zadnjih godina zahvaljujući izradi novih biciklističkih staza, pojavi novih tvrtki koje iznajmljuju bicikle, izradi precizne karte i postavljanju putokaza. Izbor je na vama: lagana priobalna vožnja do Sutomišćice ili Kali, cestovna vožnja preko cijelog Ugljana i Pašmana za one sportski orijentirane ili brdska vožnja.

E-mail: filip@2islands.travel

Web: tz.preko.hr

marina Preko

AERO SAFARI

Puno iskustvo Zadra i zadarskog arhipelaga. Odlazite iz zračne luke Zadar, a let traje 1 sat.

Airaction Zadar

Zračna luka Zadar (ZAD), 23222, Zemunik Donji, Zadar

Tel: +385 92 188 2445,

E-mail: mb.bumbar@gmail.com

ZRAKOPLOVNA BAZA ZEMUNIK

Ponuda panoramskih letova u zrakoplovu Cessna C-172 (maksimalno 4 osobe) iz zrakoplovne baze Zemunik omogućuje Vam doživljaj koji nikad nećete zaboraviti!

Tel: +385 92 188 2445

Web: www.facebook.com/AirActionAviation

marina Preko

SOKOLARSTVO I JAHANJE

SOKOLARSKI CENTAR

Adresa: Škugori bb, 
22 000 Šibenik

Tel: +385 (0)91 506 7610

E-mail: sokolarski.centar@gmail.com

Web: www.sokolarskicentar.com

Video

Za ljubitelje konjičkog sporta moguće je organizirati izlet na farmu Kolan. Osim jahanja (za odrasle i djecu), na farmi se možete družiti sa svim životinjama koje se tamo nalaze.

Konjički klub “KOLAN” – Farma “HAPPY HORSE”

Adresa: Dubrava kod Šibenika
, 22000 Šibenik

Tel: 098 936 0304

E-mail: farmahappyhorse@gmail.com

Web: www.kk-kolan.hr

Video

marina Preko
marina Preko

PLANINARENJE I SLOBODNO PENJANJE

Već se iznad Preka nalazi vrh Sveti Mihovil, koji može biti početak vašeg istraživanja. Planinarenje otocima će biti nezaboravno zbog pogleda s vrhova i slika koje ćete dugo razvijati u sebi. Kasnije ćete sigurno posjetiti Veliku Paklenicu i Južni Velebit.

Web: www.pdpaklenica.hr

Popularna aktivnost na najvećem poligonu u Hrvatskoj. Slobodne penjače možete vidjeti i u Paklenici, po otocima i na stijenama uz samo more.

Video

marina Preko
marina Preko

Speleo

Obilazak špilja može vas u vrućim ljetnim danima osvježiti temperaturom i ljepotom. Špilje u okruženju Južnog Velebita su Cerovačke špilje, Manita peć, Modrić špilja te Strašna peć na Dugom otoku.

Kontakt: www.strasnapec.com

Web: www.paklenica.hr

Link: www.pp-velebit.hr

Video

marina Preko

Stand up paddle boarding

Posljednjih godina ovo je vrlo popularna aktivnost. Radi se o fizičkoj aktivnosti u kojoj je ravnoteža najbitniji faktor. Uobičajena ruta je oko otočića Galevca, ujutro ili predvečer kad se more smiri.

Osim u ravnoteži i laganoj fizičkoj aktivnosti, uživat ćete i u jutarnjem ozračju ili ugođaju sutona u Preku.

E-mail: filip@2islands.travel

Web: www.2islands.travel

marina Preko

Jeep safari

Otkrivanje Južnog Velebita je treća dimanzija godišnjeg odmora nautičara u Marini Preko. Stijene Tulovih greda, Svetog Roka i Svetog brda potaknut će vas na razmišljanje o pitanju “KAKO JE TO PRIRODA NAPRAVILA? ”

Tel: 098 517 235 Tomislav

E-mail: tvuletic@ifs.hr

Web: www.projekteka.hr

marina Preko
marina Preko